Šetrite náklady s virtuálnym sídlom

Nie v každom biznise je potrebné mať prenajatú kanceláriu, hoci je pravda, že každá firma pri svojom zápise do OR SR musí zapísať aj svoje podnikateľské sídlo. Teda nejakú kontaktnú adresu na svoju firmu.

  • Týmto podnikateľským sídlom tak v nejednom prípade nemusí byť luxusná kancelária, ale napríklad aj vlastné bydlisko (dom alebo byt).

Týmto spôsobom sa výrazne ušetria náklady, hoci podnikateľské sídlo v dome/byte prináša aj svoje nevýhody a zlý imidž pre firmu. Z hľadiska šetrenia nákladov, ale aj z hľadiska prestíže firmy zostáva u novodobých podnikateľov populárne virtualne sidlo 41business.

Podnikateľ, mobil

S virtuálnym sídlom podnikateľ za malý poplatok získa lukratívnu adresu pre svoju firmu a v cene sú zahrnuté aj administratívne služby.

  • Nízke prevádzkové náklady sídla sú istotne výhodou a rovnako tak aj možnosť zapísať túto získanú lukratívnu adresu k svojej firme do OR SR.

S virtuálnym sídlom podnikateľ získa takisto viac súkromia a anonymity pre svoju firmu. Najväčším lákadlom k jeho získaniu je však nízka obstarávacia cena a následne malé mesačné poplatky. Tieto faktory sú azda najznámejším dôvodom súčasnej popularity virtuálnych sídiel. Obzvlášť v období finančnej krízy či v období opatrení, ktoré minimalizujú osobný styk.

Recepcia, recepční

Prenájom virtuálneho sídla je takisto dobrým štartom pre začínajúcich podnikateľov a start-upy. Skrátka pre tých, ktorí hľadajú a uvítajú tie najrôznejšie cesty, ako dokážu znížiť svoj rozpočet. Je to tiež vhodné riešenie pre jednoosobové spoločnosti či pre podnikateľov, ktorí k svojej činnosti využívajú počítač a nemusia zamestnávať celý kolektív zamestnancov.

Charakteristika virtuálneho sídla je taká, že v podstate si v tomto prípade kupujete adresu a administratívne služby. Na uvedenej (a väčšinou lukratívnej) adrese miestni sekretariát, ktorý bude prijímať, odkladať, skenovať a preposielať vám na email firemnú poštu.

About the Author